Scholenbouw

De afgelopen jaren zijn er door de Zegers vestigingen vele opdrachten gerealiseerd inzake nieuwbouw of verbouw/uitbreiding van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Het uitvoeren van onderhoud en reparatiewerkzaamheden door onze eigen service- en onderhoudsdienst behoort tevens tot de mogelijkheden, daarnaast kunnen wij zorg dragen voor een meerjarenplanning en kostenopgaven met betrekking tot het noodzakelijke onderhoud van uw schoolgebouw(en).

Realisatie Brede School Ede-West

Bouwbedrijf Zegers heeft in 2013 de Brede School Ede-West opgeleverd. Het multifunctionele schoolgebouw, ontworpen door Jorissen Simonetti Architecten, kenmerkt zich door een transparante en open uitstraling en  biedt onderdak aan meerdere gebruikers. IN het gebouw zijn onder andere gehuisvest, CNS basisschool Groen van Prinsterer, Peuterspeelzaal ‘t Onderdeurtje van Spelenderwijs en een buitenschoolse opvangvoorziening (BSO). Het schoolgebouw is in 2013 naar volle tevredenheid van opdrachtgever en gebruikers binnen de gestelde termijnen opgeleverd.

Verbouw en uitbreiding Dorenweerd College Doorwerth

Afgelopen voorjaar is van Stichting Dorenweerd College opdracht ontvangen voor het verbouwen en uitbreiden van het Dorenweerd College te Doorwerth, een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. Door Zegers Bouw is het huidige schoolgebouw nieuw gebouwd in 1997. Inmiddels is de opdracht voor het realiseren van de verbouw en de flinke uitbreiding naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. De uitbreiding bestond uit het realiseren van acht theorielokalen, een muzieklokaal, een studieplein, een drietal studio’s en diverse algemene ruimtes. Materiaalgebruik is geheel conform het bestaande gebouw, zodat de verbouw en uitbreiding als één geheel opgaat in het bestaande gebouw.

Uitbreiding Katholieke Pabo opgeleverd

Op 18 september jl. is de uitbreiding voor de Katholieke Pabo te Zwolle naar volle tevredenheid opgeleverd. Zegers heeft een uitbreiding van meer dan 400 m² gerealiseerd. Het ontwerp, opgesteld door Architectenbureau Hendriks, kenmerkt zich door openheid, transparantie en licht waardoor er een prettige leeromgeving ontstaat.    

Uitbreiding Ichthus College Veenendaal opgeleverd

Zegers Bouw is afgelopen najaar gestart met de realisatie van een nieuwe onderwijsvleugel bij het Ichthus College te Veenendaal. De nieuw vleugel zal bestaan uit 2 bouwlagen en is voorzien van meerdere leslokalen, diverse stafkamers, sanitaire ruimtes en bergruimtes. De uitbreiding is ontworpen door De Jong en Lafeber Architecten uit Bennekom. Begin mei is de uitbreiding opgeleverd aan de gebruiker.

Basisschool De Brug Westervoort

Na maanden voorbereiding en vele inspanningen is basisschool “De Brug” opgeleverd. Vrijdag 18 februari jl. vond de feestelijke en officiële opening plaats van dit duurzame schoolgebouw. Het schoolgebouw bestaat uit twee ruime bouwlagen welke voorzien zijn van 11 groepsruimten, diverse sanitaire- en kantoorruimten, een ruim speellokaal en twee onderwijspleinen. Naast de hiervoor genoemde ruimten is het gebouw voorzien van diverse nevenruimten voor diverse en eventuele naschoolse activiteiten. De architectuur kenmerkt zich door toepassing van veel schoon metselwerk in combinatie met veel beglazing. Daarbij is ruim rekening gehouden met duurzaamheid. Met een energieprestatie die 40% onder de wettelijke eis ligt en een binnenklimaat, klasse B, laten Zegers en Basisschool De Brug graag zien hoe belangrijk het is […]

Basisschool de “Bron” Lunteren

Zegers heeft basisschool “De Bron” in Lunteren gerealiseerd. Het schoolgebouw maakt deel uit van een totaalontwikkeling van twee schoolterreinen. Op de voormalige locatie van de school heeft Zegers een luxe appartementencomplex gerealiseerd bestaande uit 16 royale appartementen, 2 penthouses en een ondergelegen parkeergarage. De multifunctioene basisschool is geheel onderkeldert en voorzien van meerdere leslokalen. Daarnaast bestaat het gebouw uit  multifunctionele ruimten ten behoeve van bso, diverse sanitaire voorzieningen, een ruime aula, ontvangstruimte en een kennisplein. Kleuren en lichtinval waren twee onderwerpen waar in het ontwerp rekening mee gehouden is. Het schoolgebouw is in 2010 in gebruik genomen.

Ichthus College Veenendaal

Zegers heeft in 2008 voor het Ichthus College te Veenendaal de elips-vormige aula gerealiseerd. De aula is ontworpen door Bos & Partners architecten uit Baarn.

Marnix Academie Utrecht

Zegers heeft diverse nieuw- en verbouw werkzaamheden aan het Marnix Academie te Utrecht uitgevoerd. Het schoolgebouw is zowel intern als extern compleet gemoderniseerd en voldoet daarmee aan de huidige wensen en eisen met betrekking tot comfort en gebruik. De werkzaamheden hadden onder andere betrekking op het moderniseren en creëren van leslokalen, sanitaire ruimten en studieruimtes met voorzieningen voor diverse naschoolse activiteiten. Daarbij is het gebouw aan de buitenkant grotendeels gerenoveerd.

Katholieke Pabo Zwolle

In opdracht van het bestuur van de Katholieke Pabo te Zwolle heeft Zegers bij het bestaande schoolgebouw een extra vleugel gerealiseerd. In de aangebouwde vleugel is ruimte voor lokalen, technische ruimtes, projectruimtes en vergaderkamers.