Utiliteitsbouw

Zegers Bouwgroep realiseert zowel kleine – als grootschalige projecten in de sector utiliteitsbouw, voor zowel het bedrijfsleven, gezondheidszorg, scholen, als ook voor gemeenten en beleggings- en vastgoedmaatschappijen.

Nieuwbouw, verbouw en revitalisering van gebouwen en terreinen als ook renovatie, upgrading en onderhoud behoren tot onze werkzaamheden in de utiliteitsbouw. De wens van onze opdrachtgever staat centraal, waarbij wij vanuit onze kennis en ervaring de opdrachtgever van adviezen zullen voorzien, met als absolute doelstelling het bereiken van het best mogelijke resultaat. Bij utiliteitsgebouwen is het zaak een optimale balans te vinden tussen de functie van het gebouw, het programma van eisen, de bouwmethode en de keuze van de bouwmaterialen in combinatie met de stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden.

Daarnaast spelen kosten- en energiebesparende constructies alsmede aandacht voor welzijn ARBO en milieu een steeds grotere rol. Wij staan niet alleen open voor de nieuwste ontwikkelingen en technieken in de bouwnijverheid, wij passen ze ook toe. Wij leveren een kwaliteitsproduct volledig afgestemd op uw wensen, doelstellingen en budget. Indien gewenst kunnen wij uw nieuwe bedrijfsgebouw turn-key opleveren.

Afbouw huisvesting Simako-BDM Elst

In opdracht van Simako-BDM heeft Zegers Bouw de afbouw van hun nieuwe huisvesting in Elst gerealiseerd. Het nieuwe pand van Simako-BDM is gelegen nabij het nieuwe station van Elst en vanaf 2018 wil Simako-BDM op de nieuwe locatie de BMW Motorrad beleving nog verder uitbreiden. Onze werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanbrengen en plaatsen van afwerkvloeren, kalkzandsteen wanden, kozijnen, deuren en het plaatsen en afwerken van keukens en toiletgroepen. 

Renovatie kantoorvilla Römershof Arnhem

In opdracht van GABA Verzekeringen, Makelaardij en Hypotheken heeft Zegers Bouw kantoorvilla Römershof aan de Velperweg in Arnhem grondig gerenoveerd. Het karakteristieke pand met een monumentale uitstraling is zowel intern als extern gemoderniseerd. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit bouwkundige- en installatietechnische aanpassingen. Kantoren en algemene ruimtes zijn voorzien van een  moderne en transparante uitstraling waardoor er veel verbinding is tussen de de verdiepingen en afdelingen onderling. Palazzo heeft het exterieur en de engineering van dit project verzorgd. 

Ver- en afbouw Welling Duiven

Zegers Bouw heeft in opdracht van Welling Catering een ver- en afbouw van een pand aan het Remigiusplein in Duiven afgerond. Hierin is onder andere een horecagelegenheid en een functionele ruimte te vinden. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het bouwkundig afwerken van het pand zoals het aanbrengen van tegelwerk, vloerafwerkingen en het plaatsen van binnenwanden en plafonds.  

Verbouw pand de Doelen voor gemeente Ede

Zegers Bouw heeft de verbouw van het pand de Doelen voor de gemeente Ede afgerond. Er zijn nieuwe overlegplekken en een kleine kantine gerealiseerd die naar voorbeeld van de bestaande werkplekken en kantine zijn gebouwd. In februari begonnen we met het opbouwen van de wanden en het plafond en vonden er enkele aanpassingen in het installatiewerk plaats. De oplevering vond 17 maart plaats.

Renovatie hotelkamers De Nieuwe Wereld

Het project ‘renovatie zeventien hotelkamers’ van hotel ‘De Nieuwe Wereld’ is opgeleverd. Vakschool Rijn IJssel faciliteert deze hotelkamers. Op deze unieke wijze wordt hiermee voor studenten aan de vakrichtingen Horeca en Toerisme de werkelijkheid nagebootst. De hotelkamers en badkamers voldoen aan de laatste eisen. Voor Rijn IJssel reden om het internationale keurmerk GreenKey aan te vragen. Leuk detail: Het project had een korte uitvoeringstijd van zes weken en is in de vakantieperiode uitgevoerd, zodat we de overlast voor de opdrachtgever tot een minimum konden beperken.

Verbouw ‘Laborijn’ Doetinchem

Zegers Bouw heeft verbouwwerkzaamheden aan de hoofdlocatie van Laborijn in Doetinchem uitgevoerd. Laborijn houdt zich bezig met de maatschappelijke ontwikkeling van mensen op het gebied van werk.  De verbouwwerkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het herinrichten en moderniseren van kantoren. Na het uitvoeren van sloopwerkzaamheden zijn er nieuwe systeem- wanden en plafonds gesitueerd, vloerafwerkingen zijn vervangen en de balie ruimte is compleet vernieuwd. Met betrekking tot de installaties is de sprinkler- en brandmeldinstallatie vervangen en aangepast. Daarnaast zijn bestaande en nieuwe wanden en kozijnen voorzien van schilder- en sauswerk.

Renovatie klooster ‘Spes Nostra’ Vleuten

Zegers Bouw heeft renovatiewerkzaamheden aan klooster Spes Nostra in Vleuten uitgevoerd. Het gebouw is gemoderniseerd en getransformeerd tot zorgresidentie. De werkzaamheden omvatte in hoofdzaak het leveren en plaatsen van nieuwe plafonds, wanden, kozijnen, deuren en vloeren. Daarnaast is het gebouw voorzien van nieuwe installatie onderdelen en zijn er nieuwe sanitaire groepen gesitueerd. Op deze wijze is een historisch object op een prachtige locatie behouden voor de toekomst.

Verbouw schoolgebouw Doetinchem

In opdracht van de gemeente Doetinchem heeft Zegers Bouw het voormalig schoolgebouw aan de Vondelstraat in Doetinchem verbouwd. Een groot deel van het voormalig schoolgebouw is door Ketalis in gebruik genomen. Een kleiner deel wordt door Kentalis Zorg en Markant gebruikt. Het project omvatte diverse bouwkundige- en installatietechnische aanpassingen ten behoeve van de nieuwe gebruikers. Het ging hierbij onder andere om het aanpassen en herindelen van lokalen en algemene ruimtes, het kindvriendelijk maken van bouwdelen, vernieuwen van entrees en sanitaire voorzieningen en het aanpassen en vernieuwen van het installatiewerk.

Het “Westhoffhuis” te Lunteren

In Lunteren heeft Bouwbedrijf Zegers het multifunctionele gebouw het “Westhoffhuis” gerealiseerd. De bouw van het Westhoffhuis, de 28 appartementen en de ondergrondse parkeergarage is eind 2013 voltooid. Op 15 oktober jl. heeft Zegers de laatste hand aan de werkzaamheden gelegd en is het pand naar volle tevredenheid van Woningstichting Woonstede Ede opgeleverd. Een feestelijk moment voor het bestuur van de Stichting Sociaal Cultureel Vormingswerk Lunteren (SSCVL), Woonstede en Bouwbedrijf Zegers. Lunteren heeft hiermee haar vertrouwde “Westhoffhuis” in het centrum weer teruggekregen. In het gebouw bevinden zich meerdere voorzieningen welke verdeeld zijn over meerdere bouwlagen met een daaronder gelegen paerkeerkelder. De voorzieningen die aanwezig zijn, zijn onder andere een sociaal cultureel […]