Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Renovatie monumentaal pand te Nijmegen


Bouwbedrijf Zegers heeft op de hoek van de Hertogstraat en de Derde Waalstraat te Nijmegen een monumentaal pand extern geheel gerenoveerd. Het in het centrum liggend pand met ondergelegen horeca- dan wel winkelruimte, is gebouwd omstreeks 1894 door de architect H. Esmeijer. Het oorspronkelijk pand bestond uit twee herenhuizen en ondergelegen winkelruimte op een uitzonderlijke scherpe hoek en is een weergave van een 19e-eeuws stadsbeeld.

Het pand is herkenbaar door een zeshoekig torentje met zinken spits welke geflankeerd wordt door twee twee-assige trapgevels. Zegers heeft bij dit pand de kozijnen en het metselwerk hersteld en daar waar nodig opnieuw aangebracht. Tevens is de dakconstructie gerenoveerd door het gebruik van oorspronkelijke materialen dan wel door materialen met eenzelfde uitstraling en is het gehele monumentale pand voorzien van nieuw schilderwerk.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nieuws


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.