Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Restauratie Oude Kerk Lunteren


In het voorjaar is Bouwbedrijf Zegers gestart met de restauratie van de Oude Kerk in Lunteren. De restauratie vindt plaats omdat de dakbedekking en het noklood aan vervanging toe zijn.
Nadat de kerk in de steigers is gezet zijn alle dakpannen, bestaande uit 5 verschillende kruispannen, van het middenschip afgenomen en gesorteerd. Het middenschip is voorzien van nieuwe panlatten en nieuwe kruispannen. Met de afgekomen pannen zijn de dakvlakken van de steek-, en schildkappen opnieuw ingeboet. Tevens is het dak voorzien van een tweetal nieuwe dakluiken, dit ter inspectie van de schildkappen.

Naast de diverse dakwerkzaamheden zijn alle glas-in-lood vensters gereinigd. Tijdens de werkzaamheden zijn alle portaaldeuren vakkundig verwijdert en voorzien van nooddeuren. In onze werkplaats zijn de gehengen gedemonteerd. Deze zijn vervolgens gestraald, gescoopeerd en gespoten in de primer. In onze werkplaats zijn naast nieuwe portaaldeuren, profiellatten en meerdere schuiframen geproduceerd. De schuiframen van de consistorie waren verrot en kwamen niet voor restauratie in aanmerking.

Boven de gewelven heeft Zegers diverse loopbruggen gerealiseerd, dit ten behoeven van de inspectie van de monumentwachters. Momenteel is Zegers bezig met de voorbereiding van de interne restauratie van de kerk. Deze werkzaamheden zullen in september gaan aanvangen. In hoofdzaak worden intern de kerkbanken gedemonteerd, de vloeren worden voorzien van vloerverwarming en hardsteen, schilderwerk wordt opnieuw toegepast en wordt er gewerkt aan een nieuw verlichtingsplan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nieuws


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.