Transformatie kantoorpand Stadsring Amersfoort

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Donderdag 14 januari is de transformatie van het kantoor aan de Stadsring 185 in Amersfoort naar appartementen officieel van start gegaan. In het gebouw komen 53 sociale huurappartementen voor starters. Met deze appartementen creëert de Alliantie meer betaalbare woningen voor starters op de woningmarkt in de regio Amersfoort. Pim van de Berg, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Fleur Imming, wethouder gemeente Amersfoort onthulde samen met Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort en vastgoedonderhoud het eerste appartement. ‘De opgave voor de komende jaren wordt verbouwen in plaats van nieuw bouwen’ aldus Pim van de Berg. Fleur Imming vulde aan dat we de woningvoorraad vergroten en de leegstand opheffen.

In de tweede helft van 2016 worden de appartementen opgeleverd. De appartementen variëren in woonoppervlakte van 39 m², 48 m² en 62 m² en hebben twee of drie  kamers. Alle appartementen hebben een eigen woonkamer met keuken, badkamer, toilet, slaapkamer en balkon. Onderin het gebouw biedt de kelder ruimte aan 19 parkeerplaatsen. De verwachting is dat de appartementen voor de zomer van  2016 worden aangeboden. Het pand ligt op loopafstand van de Amersfoortse binnenstad en binnen enkele minuten verwijderd van de uitvalswegen.

Goede samenwerking
De goede samenwerking tussen R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw, de Alliantie, gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht heeft de transformatie mogelijk gemaakt. De kantorenaanpak is een speerpunt van de provincie en de gemeente. Een mooi voorbeeld waar marktpartijen en overheden elkaar hebben gevonden en voortvarend hebben samengewerkt.

Zie Video

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.