‘snelkookPlan’ te Zevenaar gepresenteerd

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Drie jonge Liemerse ondernemers slaan de handen ineen en presenteren het ‘snelkookPlan’ voor woningzoekenden. Met als doel om – ondanks de crisis – betaalbare woningen te bouwen in de groene Zevenaarse wijk Groot Holthuizen.

De gemeente Zevenaar organiseerde onlangs Snelkookpansessies. Deze moeten leiden tot initiatieven die de bouw en verkoop van woningen in Zevenaar stimuleren. Drie jonge ondernemers – Johan Staring (Zegers Bouw), Rob Mans (Mans bouw) en Vincent van Bruggen (Atelier Heijenoord) – vonden elkaar en sloegen de handen ineen. Ze bedachten samen het ‘snelkookPlan’. “Wij kenden elkaar hiervoor niet”, vertelt Rob Mans (Mans bouw). “Maar tijdens de sessies van de gemeente Zevenaar ontdekten we wel een duidelijke gezamenlijke visie. We onderkennen allemaal het belang dat er in Zevenaar weer gebouwd moet gaan worden. Dat willen we met ons snelkookPlan realiseren.”

De initiatiefnemers tonen zich ondernemers met lef. Ze bezitten geen grond in de Zevenaarse wijk Groot Holthuizen, maar gaan wel op zoek naar belangstellenden voor een woning. Johan Staring (Zegers Bouw): “De kracht van ons plan is dat we op korte termijn een groep woningzoekenden bij elkaar willen brengen en de wensen die er leven, vertalen in een op maat gemaakt plan. Door de bundeling is het mogelijk om de prijs laag te houden. We begeleiden het proces van A tot Z en opereren tot en met de oplevering snel door korte lijnen, een duidelijke regie en een uitgekiend ontwerp- en bouwproces.”

Het snelkookPlan voorziet geen voorgekookte wijken, maar een plan waar de klant veel invloed op heeft. Ook bijzondere woonwensen zijn mogelijk, zoals wonen en werken of meergeneratiewonen. Verder is er aandacht voor duurzaamheid en slimme voorzieningen. Als er een ‘samenhangende’ groep belangstellenden gevonden is waarvoor de financiële haalbaarheid is getoetst, wordt er overgegaan tot koop van de grond bij de gemeente Zevenaar.

Vincent van Bruggen (Atelier Heijenoord): “Het is de bedoeling om vervolgens binnen zes weken een creatief, helder en financieel getoetst woonplan te presenteren. Als de belangstellenden vervolgens beslissen door te gaan, dan kan de bouw al in het vierde kwartaal beginnen.”Overigens gaat het snelkookPlan verder dan het samenbrengen van belangstellenden om nieuwe woningen te bouwen. Ze worden ook op andere vlakken ontzorgd, bijvoorbeeld door hulp bij de verkoop van hun woning, het vinden van een tijdelijke huurwoning, of het regelen van een financiering of verhuizing.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: zevenaar@snelkookPlan.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.